Запознайте се с унищожителя на танкове M1128 MGS Stryker


Американската бойна машина M1128 MGS Stryker  ще бъде част от арсенала в MMO екшъна Armored Warfare.

В началото на 70-те години на XX век швейцарската фирма MOWAG разработила нов бронетранспортьор и универсално колесно шаси. Обмисляйки разположението на броните, формата на корпуса, ергономичността и ходовата част, конструкторите отчели всички нюанси и дребни детайли. 

Бронетранспортьорът получил името "Пираня" и станал еталон за всички колесни бронирани машини, проектирани в бъдеще. На негова основа била създадена и канадската бронирана машина LAV III, която от своя старана станала базова за американските изисквания в бойната техника. 




Преработената и усъвършенствана "Пираня" получила ново име - Stryker. Тя преминала през много сериозни изпитания, за да попадне на въоръжение в армията на САЩ. Stryker се превърнала в универсална платформа за много машини, в това число и унищожителя на танкове M1128 MGS, разполагащ с оръдейно въоръжение на дистанционно управляема кула. 

Stryker е често критикувана заради високата си цена и излишна маса. Високата скорост, отличната бронировка за колесна машина, голямата товароподемност, възможностите за инсталиране на допълнително въоръжение и защита, оправдават и тежестта й, и цената й. 

На M1128 MGS е монтирано 105-мм оръдие М68, аналогичнао по огнева мощ с оръдието на основния боен танк М60. Бронирането има рационални ъгли на наклона, обезпечавайки защита от огъня на автоматични оръдия. 

В Armored Warfare M1128 MGS е една от най-мощните бойни машини и заема достойното си място в разклонението  на бойна техника от осмо ниво. Той е способен да се движи с висока скорост, да води огън в бързо темпо, нанасяйки значителни поражения на противника. Тази машина обаче е по-малко маневрена от верижните. 

Трябва да се има предвид, че M1128 MGS има относително слаба бронировка, поради това трябва да разчитате на скоростта й. 

M1128 MGS Stryker по своите параметри се явява достоен противник на основните бойни танкове и несъмнено ще зарадва ценителите на колесната техника. 
Share on Google Plus

About De Dzin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар